Koning Winter

Op zondag 7 februari werden we getrakteerd op een heuze sneeuwstorm wat voor Nederlandse begrippen heel bijzonder is.
Deze storm duurde voort tot maandag. Het zorgde voor de nodige overlast maar in mijn geval en ik denk voor veel andere ook voor plezier.
Want als natuur- en landschapsfotograaf gaat er een wereld voor ons open.
Dus de kleding er maar op aan passen en dik ingepakt naar buiten met de camera. Wat niet meevalt met de kou om die dan te kunnen bedienen.
Alles op gevoel dan maar.

Zondag ben ik ons dorp,Hillegom, ingegaan om mooie winterse taferelen vast te leggen. Om er met de auto of de fiets op uit te gaan dat was geen optie.
De sneeuwduinen in onze straat hielden dat tegen. Dan toch gewoon maar te voet.
En wat zorgt de sneeuw voor een heerlijke serene sfeer en storende elementen worden weg gefilterd. Waardoor de foto’s veel rustiger ogen.
Leuk ook te zien en ervaren is dat de mensen ervan genieten maar ook de overlast ervan inzien.
Maar ik geniet ervan!!

De Amsterdamse waterleidingduinen stonden zeker op het programma en ik wilde daar proberen minimalistische foto’s te maken.
Ver hoefde ik het gebied daarvoor niet in te gaan. Een mooi open gebied direct nabij de ingang met hier en daar een boompje of struikje hiermee kon ik wel mee uit de voeten.
Zelf had ik al in gedachten om deze foto’s om te zetten naar zwart wit wat eigenlijk niet hoefde door de omstandigheden van die dag. Grijs,grauw ,wat sneeuw en wind.
Heerlijk dat geploeter door de sneeuw en banjeren door het gebied. Koud maar met een voldaan gevoel weer naar huis voor een warme kop chocomelk om wat op te warmen.

Kinderdijk

Woensdag 10 februari had ik contact met Petra van Went om een afspraak te maken om te fotograferen voor donderdag.
We wilden een typisch Hollands plaatje maken en wat hoort daarbij……? Juist een molen en het liefst met schaatsers erbij.
Vele locaties passeerden de revue,de Wijde Aa,Aarlanderveen,Nieuwkoopse plassen maar op het allerlaatste moment besloten we om naar Kinderdijk te gaan.
De zon zou op een gunstig moment opkomen ,precies in het verlengde van de vaart met de 5 molens.
Dus Kinderdijk was ‘the place to be’. Dat betekende wel vroeg op om op tijd aldaar te zijn en we waren niet de enigen.
Geduldig wachten tot het juiste moment en op het juiste plekje want met zoveel waren de mooiste plekjes wel vergeven.
Petra koos eieren voor haar geld en liep al snel weg van de drukte maar ik wilde toch wel die ene plaat maken.
Dan toch het ijs maar op?? Was het wel betrouwbaar? Voetje voor voetje steeds een stukje verder vond ik mijn stekkkie om de zonsopkomst vast te leggen.
Yes in the pocket mijn dag kon niet meer stuk.
Wat was het genieten daar. Even geen corona dat voelde je aan iedereen die daar was. Of je nu fotograaf,wandelaar en later op de dag schaatser was.
Iedereen was aan genieten. Er klonk zelfs gejuich op toen de eerste schaatsers langskwamen bij de molens.
Wat krijg je hiervan een energie zeg dan zijn de foto’s eigenlijk maar bijzaak. Zo’n ervaring op zo’n prachtige dag,op zo’n fantastische locatie met alleen maar blije,vrolijke,opgewekte mensen.
GENIETEN!!

Het bos daar wilde ik ook nog wat foto’s gaan maken. Het bos icm sneeuw dat moet goed komen toch?
Niets is minder waar wat vind ik het toch lastig om letterlijk door de bomen het bos te zien. Ik word onrustig in mijn hoofd als ik daar dan loop.
Ik zie het gewoon niet. Hoe makkelijk mij het afgaat met een ‘normaal’ landschap hoe lastig ik het bos vind toch maar een keer in de leer bij mijn vrienden Frederik van der Veer of Niels Barto.Zij hebben daar ervaring in en maken de meest fantastische bos foto’s.
Dus voor mij valt er nog wat te leren!

Durgerdam

De Schoorl-groep een fantastische groep mensen en zo nu en dan spreken we wat af om ergens te gaan fotograferen.
Dit keer zijn we, Arjan Keers,Petra van Went,Frederik van der Veer en ik naar Durgerdam,een klein dorpje iets ten noorden van Amsterdam,geweest.
Daar liggen een aantal prachtige steigertjes aan het IJ-meer waar de we perfect een zonsopkomst kunnen fotograferen en dat met het ijs en de sneeuw erbij dat is dan een feestje.

Hieronder vind je de galerij met de mooiste foto’s die ik deze winterperiode hebt geschoten.
Geniet ervan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *